Buhar Kazanlı Ütü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

24-04-2018 13:42
Buhar Kazanlı Ütü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Buhar Kazanlı Ütü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ütüden beklenen en büyük özellik, buhar gücüdür. Ütünün iyi buhar vermesi demek, kırışıkların kolayca açılması demektir. Ütü ne kadar hafif, buhar gücü de ne kadar fazla ise ütü o derecede kaygandır, yani tabanı iyidir.

 

Normal Ütüler ile Buhar Kazanlı Ütüler Arasındaki Fark Nedir?

 

Normal buharlı ütülerde, ütüde bulunan su haznesi doldurulur ve ısınması içi bir süre beklenilmesi gerekir. Ütü yüksek sıcaklığa ulaştığında su buharlaşır ve ütü yapılır. Buhar kazanlı ütü ise, kırışıklıkların normal ütülere göre 2 kat daha kolay ve hızlı açılmasını sağlar. Sebebi, buhar kazanlı ütüçeşitlerinin, normal ütülere göre çok daha fazla su alabilmeleridir. Buda daha fazla buhar üretilmesi ve kesintisiz ütü yapılmasını sağlar.

 

Buhar Kazanlı Ütü Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

 

Ütülenmesi gereken çamaşır, haftada iki kez biriktirilebilecek kadar fazla ise buhar kazanlı ütü tavsiyesi verilir. Kazanlı ütü alınacak ise, önce enerji tüketimine ve bir püskürtmede ütünün çıkardığı buhar olan, buhar gücüne bakılması gerekir. 2400 Watt lık bir buhar çıkışı, kırışıklıkları açmak için yeterlidir. Buhar çıkışının sabit düzeyde en az, dakikada 35 gram, şok buhar gücünün ise, dakikada 90 gram olması gerekir. Çok kuvvetli buhar çıkışı olan ürünlerde bu miktar, dakikada 150 gram olabilmektedir.

 

Buhar kazanlı ütü alırken, diğer dikkat edilmesi gereken nokta, ütünün tabanıdır. Taban ısıyı iyi iletmeli, parlama yapmamalı, kumaş da iyi hareket etmelidir. Ütü alüminyum taban ise, bir yıl geçmeden kumaşlara yapışmaya başlar ve kırışıklığa neden olur. Taban yapışmaz teflon taban ise, teflon yapışkanlığı engellediği için ütü kumaşın üstünden hemen kaymaktadır. Taban paslanmaz çelik ise, ısıyı eşit oranda çok iyi yaydığından ütü süresi kısalacaktır. Ancak düğme ve fermuarlar da çizilmeler meydana gelmektedir. Taban, seramik ise ütü hem kumaşın üzerinde kolayca kaymakta, hem yapışma yapmamakta hem de çizilme yapmamaktadır. En ideal ütü tabanı çeşidi, seramik tabandır. Ütü tabanında dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada, buhar gözenek sayısıdır. Gözenek sayısı arttıkça, buhar çıkışı fazlalaşacaktır.

 

Buhar kazanlı ütü tavsiyesi verirken, ütünün kendi kendine kapanma özelliğine sahip olmasına dikkat edilmelidir. Açık unutulduğunda 30 saniye içerisinde, dik konumda kapanma özelliği olmalıdır.

 

Buhar Kazanlı Ütü Markaları Nelerdir?

 

 

Buhar kazanlı ütü markaları, Tefal, Vestel, Philips, Bluehouse, Beko, Bosh, Arçelik, Siemens , Braun, Fakir ,daha uygun fiyatlı olanlar ise, Vestel, Altus, Goldmaster, Arzum, Simbo, Profilo, Arnica vb dır.

 

Sizde çamaşırlarınızın kırışıksız olmasını ve kolay ütü yapabilmeyi istiyorsanız, AktifExpress sitemize gelerek kaliteli ve uygun fiyatta olan buhar kazanlı ütü markalarıçeşitlerimizden birisini, güven ile satın alabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.