Yeni Bilgisayar Alınca Yapılması Gereken Ayarlar

09-04-2018 12:34
Yeni Bilgisayar Alınca Yapılması Gereken Ayarlar

Yeni Bilgisayar Alınca Yapılması Gereken Ayarlar

 

Eski bilgisayarınız için bir karar alıp yeni bir tanesiyle değiştirdiniz. Ya da daha yenilikçi bir karar verip bilgisayarınızı bir diz üstü bilgisayar ile değiştirmeye karar verdiniz. Masaüstü sistemlerde bilgisayarınızı geliştirme açısından baktığınızda çok fazla seçeneğiniz olmasına rağmen notebook bir bilgisayar aldığınızda bu pek mümkün olmamakta. Misal olarak bir masa üstü bilgisayar topladınız. Bir iki sene sonra bu sistemin belleklerini, işlemcisini, ekran kartını değiştirmek ve sistemi güncellemek her zaman mümkün olacaktır. Dizüstü bilgisayarlarda bu yükseltme işlemleri sadece bellek yükseltmesi ya da harici ekran kartı ile sınırlı kalacaktır.

 

Hazır Bir Sistemde İlk Yapılması Gerekenler

 

Hazır bir sistem aldınız. Kutusunu güzelce açıp ilk bakmanız gereken sistem özelliklerinden gerçekten aldığınız bilgisayar ile elinizdeki bilgisayarın aynı özelikleri taşıyıp taşımadığını karşılaştırmanız olacaktır. Her şey yolunda ise ikinci işlem bir antimalware programı kurup bilgisayarımızı ilk elden güvence altına almak olacaktır. Bu işlem dizüstü bilgisayarlar içinde geçerli. Antimalware programlar arasında size en iyi olarak önerebileceğim SUPERAntiSpyware programı ve Malwarebytes olacaktır. Her iki programda kendi alanlarında oldukça başarılı ve başınızın virüsler ile ağrımasını engelleyecek yazılımlardır.

 

İkinci olarak sisteminizde yüklü olan işletim sisteminin güncellemelerini yapmanız olacaktır. Bu işlem hem aldığınız bilgisayarın daha etkin çalışmasına hem de daha güvenli çalışmasına sebep olacaktır. Eğer aldığınız notebookya da masaüstü sistemler içerisinde yeni çıkmış parçalar varsa işletim sisteminin bu parçalarla uyumu çok önemlidir. Bu uyumu sağlamak için sisteminizi sadece ilk aldığınızda değil her zaman güncellemeniz gerekmektedir.

 

Bilgisayarla Kurulan Geri dönüşüm Programlarının Önemi

 

Hepimiz insanız ve her kez hata yapabilir. Önemli olan yaptığımız hatanın geri dönüşü olmasıdır. Bilgisayarlarınızda kullanmayı düşünmediğiniz programları temizlemeden önce mutlaka File Recovery adı verilen programları kurmanız sisteminizin geleceği açısından çok önem arz etmekte. Bu programlara örnek olarak ücretsiz olarak yükleyebileceğiniz Recuva adlı program verilebilir. Bu program sayesinde bilgisayarınız sizin yapacağınız hatalara karşı da korunuyor olacaktır.

 

Eğer datalar yaratan bir kişi iseniz ki bu dosyalar sizin bilgisayarda kullanacağınız yada saklayacağınız tüm dosyalar olarak nitelendirilebilir, ihtiyacınız olan şey her yerden dosyalarınıza ulaşabileceğiniz online bir backup servisine kayıt olmanız olacaktır. Bu servis sayesinde hem verileriniz güvende olacak hem de tüm dijital ortamlarda dosyalarınıza erişebileceğiniz anlamına gelir.

 

Son olarak yapmanız gereken şey bilgisayarınızda kullanmayacağınız programları ve servisleri silmek olacaktır. Özellikle sistem özellikleri masa üstü sistemlere nazaran daha düşük olan dizüstü bilgisayar aldıysanız bu işlem diğerlerine nazaran biraz daha önemlidir. Dizüstü bilgisayar sahipleri bu konuda daha hassas davranabilirler. Bu şekilde bilgisayarlarını en verimli şekilde kullanabilirler.

 

Son zamanlarda yaygınlaşan SSD Hard diskler kapasite olarak düşük maliyet olarak yüksek donanım parçalarıdır. Bu parçaları etkin olarak kullanmak içinde kullanılmayan verilerden kurtulup sisteminizin rahat çalışmasını sağlamanız her zaman hızlı bir bilgisayara sahip olmanız anlamına gelecektir.

 

Her tarz için birbirinden kaliteli ve çok seçenekli bilgisayar fiyatlarını geniş ürün yelpazesi içerisinde birbirinden farklı model ve renk seçenekleri ile en uygun fiyatlarla aktifexpress.com adresinde bulabilir ve seçtiğiniz ürünü kolaylıkla satın alabilirsiniz

 

Beyaz Eşya ve Elektronik ürünlerin çeşitli ve ekonomik adresiaktifexpress.com

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.